Recept DTH

Pizza bianco

Avondmaaltijd of lunch, vegetarisch, voor 2 personen.
Bereiding 20-25 minuten + 12-15 minuten in de oven.

Ingrediënten:
1 (rode)ui
1 knoflookteen
¼ oranjepompoen of flespompoen
1 courgette
1 rode paprika
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1 tl paprikapoeder
½ el olijfolie
2 pizzabodems (zie tips)
75-100g oatly of Philadelphia (zuivel)spread (zie tips)
50g feta
Peper & zout

Benodigdheden: wok of hapjespan, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, pers de knoflook of snijd fijn, de pompoen in dunne parten, de courgette in plakken en de paprika in repen.

Verwarm de oven voor op 200-225 graden.

Leg de pizzabodems 3-4 minuten in de oven om voor te garen.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, pompoen, courgette en paprika met de oregano, tijm en paprikapoeder 10 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Smeer de voorgegaarde pizzabodems met de zuivelspread naar keuze (zie tips), beleg met de groenten en bestrooi naar smaak met nog een beetje peper en zout.

Bak de pizza’s 12 – 15 minuten in de oven of tot de randen goudbruin en knapperig zijn.

Haal de pizza’s uit de oven en verkruimel de feta erover.

Heb je groenten over? Bewaar deze voor een salade de volgende dag, of serveer ze er lekker naast.
 

Variatie, weetjes & tips:

·        Welke bodem? Ik heb hier Magioni bloemkoolbodems gebruikt, maar je kunt elke andere pizzabodem gebruiken die je wilt. Of kies voor 2 volkoren platbroden of 2 NO Fairytale groentewraps. Het platbrood en de wraps moeten iets korter in de oven.

·        Welke spread? Ik heb hier een vegan zuivelspread van oatly gebruikt. Je kunt ook een huismerk zuivelspread (light) gebruiken of Philadelphia. Ook kun je crème fraîche gebruiken.

·        Liever geen zuivelspread? Gebruik dan gewoon tomatenpuree, of 1 el pesto per persoon. Of een mix van beide.

·        Welke kaas is nog meer lekker? Alles! Je kunt de feta vervangen door een gelijke hoeveelheid geitenkaas, Parmezaanse kaas, grana padano of gewone Hollandse kaas. Dit kon je ook voor het bakken over de pizza heen garneren. Bij feta zou ik dat afraden. Andere alternatieven om na het bakken te gebruiken zijn 75g ricotta of 100g hüttenkäse (hoeveelheden per persoon).

·        FODMAP: laat de ui, knoflook en courgette achterwege en voeg een extra paprika toe of 75g aubergine per persoon. Kies als bodem de Schar glutenvrije wraps of pizzabodem. Beide in de meeste supermarkten te vinden.

 

 

Plan een persoonlijk advies gesprek in.

Ik help u graag verder.


Stuur mij een e-mail bericht:

Stuur mij een APP bericht:

  • nederlandse-vereniging-van-dietisten.jpg
  • kwaliteitsregister-paramedici.jpg
  • vereniging-sportdietiek-nederland.jpg
  • fodmap-dietist.jpg